Τι είναι το Πρωτόγαλα; Τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην καλή διατροφή;

Το πρωτόγαλα είναι το βασικό συστατικό στο δημοφιλές προϊόν μας, AquaSource ColActive3. Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα, ή αλλιώς, η πρώτη τροφή που παράγεται από τα θηλαστικά αμέσως μετά τη γέννηση των απογόνων τους. Το πρωτόγαλα περιέχει έναν συνδυασμό ανοσολογικών και αυξητικών παραγόντων, καθώς και σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Όλα αυτά είναι σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να βοηθούν στην εξασφάλιση της καλής υγείας, της ζωτικότητας και της ανάπτυξης.

Ως το «πρώτο γάλα» που παράγεται από τις μητέρες, το πρωτόγαλα παρέχει έναν πλούτο ανοσολογικών και αναπτυξιακών παραγόντων, καθώς και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην υποστήριξη του βρέφους κατά τη διάρκεια της πιο ευάλωτης περιόδου της ζωής του. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι θα παραμένει υγιές και θα λειτουργεί αποτελεσματικά, για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο απαιτητικών περιόδων. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το πρωτόγαλα και τα συστατικά του συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη όταν λαμβάνεται από ενήλικες.

Γιατί Πρωτόγαλα Βοοειδών;

Η AquaSource χρησιμοποιεί πρωτόγαλα βοοειδών. Το πρωτόγαλα βοοειδών χρησιμοποιείται συνήθως ως συμπλήρωμα διατροφής.

  1. 10-20 φορές περισσότεροι διατροφικοί παράγοντες από το ανθρώπινο πρωτόγαλα.
  2. Εύκολη αφομοίωση και μεταβολισμός.
  3. Προέρχεται από χαρούμενες αγελάδες, σύμφωνα με τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας.
  4. Διαθεσιμότητα και αυστηρά πρότυπα ποιότητας.

Επιπλέον, στην πράξη, η εκτροφή ζώων γαλακτοπαραγωγής και η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος και συναφών γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι καλά εδραιωμένες. Οι εξελιγμένες και άκρως ελεγχόμενες διαδικασίες και εγκαταστάσεις παραγωγής επιτρέπουν την αποτελεσματική παραγωγή πρωτογάλακτος βοοειδών σύμφωνα με αποδεδειγμένα, αυστηρά ποιοτικά πρότυπα.

Θρεπτική Αξία

Το πρωτόγαλα είναι μια πλούσια πηγή βασικών και μη βασικών αμινοξέων, καθώς και απαραίτητων λιπών, συμπεριλαμβανομένων των φωσφολιπιδίων, τα οποία επιτρέπουν την προστασία της πρωτεΐνης του πρωτογάλακτος και την εύκολη απορρόφηση στο έντερο. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του πρωτογάλακτος είναι οι Ανοσοποιητικοί και οι Αυξητικοί παράγοντες.

Πολυπεπτίδια Προλίνης (PRPs)

Τα πολυπεπτίδια προλίνης (PRPs) δρουν συστηματικά, ρυθμίζοντας το σύνθετο ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου, είναι το πιο σημαντικό συστατικό του πρωτογάλακτος. Λειτουργούν με ορμονικό τρόπο που υποστηρίζει τον θύμο αδένα (το κέντρο διοίκησης του οργανισμού για το ανοσοποιητικό σύστημα). Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων — τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών — χωρίς την πολύπλοκη τριτοταγή δομή των πρωτεϊνών. Τα πολυπεπτίδια προλίνης (PRPs) οφείλουν το όνομά τους στο ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό του αμινοξέος προλίνη. Είναι μόρια ενδοκυτταρικής σηματοδότησης, που έχουν τη μοναδική ικανότητα να βοηθούν και να υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ανοσορρυθμιστικά πεπτίδια του πρωτογάλακτος εμφανίζονται με διάφορα ονόματα στη βιβλιογραφία, όπως: παράγοντες μεταφοράς, colostrinin και πολυπεπτίδια προλίνης (PRPs).

Ανοσοσφαιρίνες (IgG, IgA, IgM)

Το κλάσμα ανοσοσφαιρίνης στο πρωτόγαλα βοοειδών αποτελείται από περίπου 70-80% IgG, 10-15% IgA και 10-15% IgM. Η τοπική προστασία με τη μορφή ανοσοσυμπλήρωσης με αντισώματα από βόειο γάλα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή τοπικής προστασίας στη γαστρεντερική οδό. Η λειτουργία αυτών των ανοσοσφαιρινών (αντισωμάτων) έχει ως εξής:

lgG: Κυρίαρχη ανοσοσφαιρίνη στο πρωτόγαλα βοοειδών.

lgA: Κυρίαρχη ανοσοσφαιρίνη στο ανθρώπινο γάλα και πρωτόγαλα. Έχει πρωτίστως τον   ρόλο της πρώτης γραμμής άμυνας, καλή για τις βλεννογόνους επιφάνειες.

lgM: Πρωταρχικός της ρόλος είναι να παράγεται ως το πρώτο αντίσωμα.

Εργαστηριακές αναλύσεις των ανοσοποιητικών και αυξητικών παραγόντων από το πρωτόγαλα βοοειδών δείχνουν ότι είναι πανομοιότυποι με εκείνους του ανθρώπινου πρωτογάλακτος, εκτός από το γεγονός ότι τα επίπεδα των παραγόντων αυτών είναι σημαντικά υψηλότερα στο πρωτόγαλα βοοειδών. Το πρωτόγαλα βοοειδών είναι στην πραγματικότητα 40 φορές πλουσιότερο σε ανοσοποιητικούς παράγοντες από το ανθρώπινο πρωτόγαλα. Για παράδειγμα, το ανθρώπινο πρωτόγαλα περιέχει 2% IgG (ανοσοσφαιρίνη G) ενώ το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει 86% IgG, τη σημαντικότερη από τις ανοσοσφαιρίνες που βρίσκονται στον οργανισμό.

Λακτοφερίνη

Η λακτοφερίνη είναι μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου. Παράλληλα, αποτρέπει τη συγκόλληση των βακτηρίων με τον σίδηρο που χρειάζονται για την αναπαραγωγή τους και απελευθερώνει σίδηρο στα ερυθρά αιμοσφαίρια, βελτιώνοντας την οξυγόνωση των ιστών.

Κυτοκίνες

Οι κυτοκίνες είναι μικρές πρωτεΐνες που εκκρίνονται από συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελούν μια κατηγορία σηματοδοτικών μορίων και χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στην κυτταρική επικοινωνία. Είναι πρωτεΐνες, πεπτίδια ή γλυκοπρωτεΐνες.

Λυσοζύμη

Η λυσοζύμη μπορεί να συμβάλλει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ένζυμα λακτουπεροξειδάση, θειοκυανικό, υπεροξειδάση και οξειδάσης της ξανθίνης οξειδώνουν τα βακτήρια μέσω της ικανότητάς τους να απελευθερώνουν υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Γλυκοπρωτεΐνες

Γλυκοπρωτεΐνες Οι γλυκοπρωτεΐνες είναι ένας πεπτικός παράγοντας που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανοσοποιητικούς και αυξητικούς παράγοντες να επιβιώνουν κατά τη διέλευσή τους μέσω του εξαιρετικά όξινου πεπτικού συστήματος.

Αυξητικοί Παράγοντες

Το πρωτόγαλα περιέχει πολλούς αυξητικούς παράγοντες, όπως ο ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας-1 και 2 (IGF-1 και IGF-2), ο επιθηλιακός αυξητικός παράγοντας (EGF), ο αυξητικός παράγοντας ινοβλαστών (FGF), ο αιμοπεταλιακός αυξητικός παράγοντας (PDGF) και οι παράγοντες α & β αύξησης (TGA-α και TGA -β). Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πεπτίδια που λειτουργούν ως μόρια ενδοκυτταρικής σηματοδότησης για να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την παραγωγή συγκεκριμένων πρωτεϊνών στα κύτταραστόχους. Η παρουσία τους στο πρωτόγαλα είναι κυρίως για να ολοκληρώνεται η αύξηση και η ανάπτυξη του εντέρου των νεογέννητων, αλλά σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου.

Άλλα Θρεπτικά Συστατικά

Βιταμίνες, Μέταλλα, Αμινοξέα και Αιθέρια Έλαια – Το πρωτόγαλα περιέχει έναν συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων που απαντώνται φυσικά σε σχεδόν τέλεια αναλογία. Στο πρωτόγαλα υπάρχουν, σε μικρές ποσότητες, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, Ε και ίχνη όλων των άλλων βιταμινών, καθώς και μέταλλα όπως ασβέστιο, νάτριο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος.

AquaSource ColActive3

Το AquaSource ColActive3 χρησιμοποιεί ολόκληρο το πρωτόγαλα. Δεν αφαιρούνται λιπαρά και δεν εφαρμόζεται η μέθοδος της υπερδιήθησης. Το Πρωτόγαλά μας προέρχεται από τη νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ, όπου μηχανικοί επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων σχεδίασαν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας με μοναδικό σκοπό την παραγωγή ποιοτικού πρωτογάλακτος. Το Πρωτόγαλα συλλέγεται και υφίσταται επεξεργασία. Στη συνέχεια, υφίσταται στιγμιαία παστερίωση στους 72 °C για 15 δευτερόλεπτα και στο τέλος ξηραίνεται με χαμηλή, έμμεση θερμότητα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη διατήρηση της μεγαλύτερης δυνατής θρεπτικής αξίας.

Το ColActive3 περιλαμβάνει, επίσης, δύο άλλα σημαντικά συστατικά που βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος:

  1. Οξεόφιλος Γαλακτοβάκιλος: Φιλικά βακτήρια εγγενή στα λεπτά έντερα που συμβάλλουν στην πέψη. Μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από επιβλαβή βακτήρια, παράσιτα και άλλους οργανισμούς.
  2. Λακτοφερίνη: Αν και ήδη βρίσκεται ως φυσικό συστατικό στο πρωτόγαλα, το βιοενεργό αυτό πεπτίδιο περιλαμβάνεται ως επιπλέον συστατικό για την περαιτέρω υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εν κατακλείδι

  • Διατροφή και αντισώματα σε συμπυκνωμένη μορφή.
  • Κατάλληλο για άτομα όλων των ηλικιών.
  • Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής υγείας.
  • Καλή υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Χωρίς γλουτένη και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
  • Απαλλαγμένο από BSE (σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια), BST (αυξητική ορμόνη) και αντιβιοτικά.
  • Παρέχεται σε κάψουλες True-filled (χωρίς συνδετικά ή πληρωτικά).
  • Το ColActive3 χρησιμοποιεί ολόκληρο το πρωτόγαλα και περιλαμβάνει Οξεόφιλο Γαλακτοβάκιλο και Λακτοφερίνη, για πρόσθετη υποστήριξη του εντέρου.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πρωτόγαλα, μπορούν να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα στα social media

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.